Als ondernemer is je website is jouw online visitekaartje. Om nieuwe klanten binnen te halen, moet hij gebruiksvriendelijk zijn en er natuurlijk ook goed uitzien! Ellenlange lappen tekst prikkelen bezoekers niet, net als pagina’s die niet snel laden. Hoe kun je jouw website verrijken met media, zonder dat deze snelheid verliest? Een kleine spoedcursus!

Je website verrijken met media

Je website verrijken met media kan op verschillende manieren. Met foto’s bijvoorbeeld, met video’s of met animaties. Laat professionele bedrijfs- en productfoto’s maken, zodat jouw medewerkers en producten een gezicht krijgen. Video’s doen het ook goed online! Die scoren gemiddeld vier keer beter dan staand beeld (foto’s). Je kunt ook een eigen animatie laten maken als bedrijf. Een animatie bestaat uit verschillende stilstaande beelden, zogenaamde frames. Deze worden aan elkaar geplakt, waardoor er bewegend beeld ontstaat. Ze zijn helemaal van nu en kunnen anno 2021 ook in 3D worden gemaakt.

Aanbevolen afmetingen voor online beeldmateriaal

Grote bestanden vertragen je site. Bezoekers én Google verlaten je website als deze te langzaam inlaadt. Je krijgt er bovendien ‘strafpunten’ voor van de zoekmachine, waardoor je lager wordt getoond in de zoekresultaten. Online zijn grote bestanden, in tegenstelling tot offline, ook niet nodig voor een goede resolutie. Wil je jouw website verrijken met media? Dan moet je deze – indien nodig – eerst verkleinen. Een breedte van 200 pixels is voldoende voor een kleine foto, 300 pixels geven middelgroot beeld en 1024 is de maximale breedte voor het gros van het online beeldmateriaal. Wil je een header plaatsen, of ander beeldmateriaal dat beeldvullend moet zijn? Dan kun je deze maximaal 1200 tot 1700 pixels breed maken!

Door Admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *