Kavel doetinchem

Je kunt Doetinchem zien als de ongekroonde hoofdstad van de Achterhoek. De binnenstad van Doetinchem kent diverse bijzondere restaurants en cafés en veel verschillende winkeltjes. Zo zijn de Driekoningenkapel en St. Catharinakerk een aantal voorbeelden van monumentale gebouwen in de stad. Daarnaast kent het buitengebied van de stad ook mooie gebouwen, zoals bijvoorbeeld de oude Walmolen en kasteel de Kelder. En uiteraard is de club De Graafschap de trots van Doetinchem en de regio. Je kunt heerlijk verblijven in de stad en heeft veel te bieden voor zowel stads- als natuurliefhebbers. Een aantal bezienswaardigheden uitgelicht. Voor geïnteresseerden vind je hier kavel Doetinchem.

De St. Catharinakerk

De St. Catharinakerk, ook wel Grote Kerk genoemd, vind je in het centrum van Doetinchem. Deze geweldige kerk is in het jaar 1200 gebouwd. Na een bijna totale verwoesting is de kerk gelukkig weer opnieuw gebouwd. Je kunt vandaag de dag de prachtige gotische hallen bezoeken en de karakteristieke kenmerken. Bezoek je de St. Catharinakerk, neem dan je camera mee, want je wilt mooie foto’s kunnen maken.

De Walmolen

De Walmolen kan worden gezien als icoon van Doetinchem. Het is gelegen aan de IJsselkade en is gebouwd in het jaar 1851 en was ongeveer 60 jaar in gebruik. Na deze periode zou de molen gesloopt worden, maar dat is gelukkig niet gebeurd. In het jaar 1965 kreeg de Walmolen een nieuwe stelling, wieken en kap en wordt sindsdien gezien als een mooie bezienswaardigheid om te bezoeken als je in Doetinchem bent. Je kunt tijdens de openingstijden van de molen profiteren van een gratis rondleiding. De molen is geopend als je de vlag en wimpel buiten ziet hangen.

Het Stadsmuseum

Je vindt in het hart van Doetinchem het beroemde Stadsmuseum. Heb je interesse in de geschiedenis van de stad en hoe het is uitgegroeid tot nu, dan is dit museum een must-visit. Je kunt de geweldige oude collectie bewonderen en je kunt je even helemaal meeslepen door de rijke geschiedenis. Overigens heeft het Stadsmuseum meer te bieden dan alleen tentoonstellingen. Ben je in Doetinchem, dan is het Stadsmuseum het bezoeken meer dan waard.

Winkelen in Doetinchem?
De binnenstad van Doetinchem kent een groot aanbod aan verschillende winkels. Op de Boliestraat vind je veel exclusieve winkels en op de Hamburgerstraat vind je veel ketens. Heb je interesse in speciaalzaken bezoek dan de Heezenstraatjes Je kunt ook genieten van de gezelligste pleintjes bij de Nieuwstad, Waterstraatplein of het Catharinaplein.

Door Admin