Een gietvloer is een naadloze vloer die steeds vaker wordt gekozen voor woonkamers. Een gietvloer biedt namelijk vele voordelen ten opzichte van andere soorten vloeren. Zo is een gietvloer zeer duurzaam, makkelijk te onderhouden en kan het op vele manieren worden afgewerkt. Maar hoe kies je nou de perfecte gietvloer voor jouw woonkamer? In deze blog geven we je enkele tips.

 

1. Bepaal eerst je wensen

Voordat je op zoek gaat naar een gietvloer, is het belangrijk om eerst je wensen op een rijtje te zetten. Wil je bijvoorbeeld een betonlook of ga je voor een vloer in een bepaalde kleur? Wil je een matte of juist glanzende afwerking? Door je wensen te bepalen, kun je gerichter zoeken naar de perfecte gietvloer voor jouw woonkamer.

 

2. Kies de juiste dikte

Een gietvloer kan in verschillende diktes worden aangebracht. Over het algemeen wordt een dikte van 3 tot 5 millimeter aangeraden voor woonkamers. Hierdoor ontstaat er een stevige vloer die lang meegaat en goed bestand is tegen krassen en slijtage.

 

3. Kijk naar de eigenschappen van de gietvloer

Een gietvloer is niet zomaar een vloer. Het heeft ook bepaalde eigenschappen waar je rekening mee moet houden. Zo is een gietvloer bijvoorbeeld kras- en slijtvast en kan het goed tegen vocht en hitte. Ook is een gietvloer naadloos en hygiënisch, waardoor het zeer geschikt is voor mensen met allergieën.

 

4. Kies de juiste kleur

Een gietvloer kan in vrijwel elke kleur worden aangebracht. Zo kun je kiezen voor een neutrale kleur, zoals grijs of wit, voor een strakke uitstraling. Wil je juist meer kleur toevoegen aan je woonkamer? Dan kun je bijvoorbeeld kiezen voor een blauwe, groene of rode gietvloer.

 

5. Bekijk de verschillende afwerkingen

Een gietvloer kan op verschillende manieren worden afgewerkt. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een matte afwerking, voor een natuurlijke uitstraling. Wil je juist een glanzende vloer? Dan kun je kiezen voor een hoogglans afwerking. Er zijn ook andere afwerkingen mogelijk, zoals een metallic afwerking of een betonlook.

 

6. Kies een ervaren en gespecialiseerde partij

Het aanbrengen van een gietvloer is een vak apart. Het is dan ook belangrijk om te kiezen voor een ervaren en gespecialiseerde partij. Zo ben je verzekerd van een mooi en kwalitatief hoogstaand resultaat.

 

Samenvattend is een gietvloer een duurzame, hygiënische en stijlvolle keuze voor een woonkamer. Door bovenstaande tips te volgen, kun je de perfecte gietvloer kiezen die voldoet aan jouw wensen en eisen.

Door Admin