Een hond leeft minder jaren dan de mens en daarom zou elke dag moeten tellen. Er is tegenwoordig van alles mogelijk om de levensverwachting van je hond te verhogen. Niet alleen het verhogen van de levensverwachting is belangrijk maar ook de kwaliteit van het leven van je hond. Wat kun je precies doen voor de gezondheid van je hond. Handige tips voor gezonde voeding zijn Darf brokken.

 

De voeding is van essentieel belang bij de gezondheid van een hond

De dagelijkse voedingsstoffen die een hond binnenkrijgt is van essentieel belang voor de gezondheid. Het is een soort van basis wetmatigheid. Qua voeding gelden voor honden iets andere regels dan voor mensen. Mensen zijn omnivoren terwijl honden semi carnivoren zijn. Vraag je je af of bepaalde voeding voor je hond gezond is dan moet je dat als uitgangspunt nemen. Honden hebben vis en vlees nodig om gezond te worden en gezond te blijven. Deze voeding bevat dierlijke eiwitten en dierlijke vetten. Je kunt dit zien als superfood voor honden. De leefregel geldt dat vis en vlees de belangrijkste ingrediënten voor de hond zijn. Ook aan te raden is om daarbij orgaanvlees toe te voegen, zoals bijvoorbeeld pens en hart.

 

Hoe belangrijk zijn koolhydraten in de voeding voor je hond?

Voor gezondheid hebben honden voornamelijk vetten en eiwitten nodig. Ook zitten er koolhydraten in hondenvoer. Dit levert energie, maar ook mineralen, vitamines, vezels, en plantaardige eiwitten. De ene koolhydraat bron is beter dan de andere koolhydraat bron. De meeste honden zijn allergisch voor tarwe dus dat kun je beter vermijden. Maar groenten zoals zoete aardappel en pompoen zijn juist heel goed voor je hond en een uitstekende bron van koolhydraten. Fruit is ook gezond en honden kun ook heel goed rijst, aardappels en maïs verteren.

 

Hoe zit het met de hoeveelheid en bronnen koolhydraten

Van belang is dat het voer niet uit 50 procent koolhydraten bestaat. De reden is omdat anders de hond minder dierlijke eiwitten binnenkrijgt. Het hondenvoer bestaat uit eiwitten, vetten en koolhydraten. Hoe groter het aandeel is van koolhydraten hoe lager het aandeel is van eiwitten en vetten. De meeste honden vinden gluten maar niets en kijk daarom liever naar ingrediënten zoals maïs, haver en rijst dan granen of tarwe. Kijk daarnaast hoeveel vlees er in het hondenvoer zit. Is dit minder dan 25 procent dan kun je beter voor een ander merk kiezen.

Door Admin