Telefoonservice uitbesteden

Als je een eigen onderneming hebt dan is het hollen of stilstaan. Waarschijnlijk zal het eerste van toepassing zijn. In loondienst is het heel makkelijk om 17.00 te stoppen en van je avond te genieten. Of om klanten of taken door te sturen naar een van je collega’s. Een eigen bedrijfje gaat je aan het hart en daar ben je veel meer mee bezig dan als je gewoon in loondienst zit. Een aantal voordelen als je besluit een telefoonservice in te schakelen.

De klant is koning

Een ding is zeker: je klanten komen altijd op de eerste plek. Dat maakt het dat je keuzes moet maken, want je kunt alleen maar met een klant tegelijk bezig zijn. Echter wil je wel dat je klanten allemaal het gevoel krijgen dat je voor ze klaar staat. Met name als een ZZP’er kom je vaak aandacht, handen en tijd te kort. Met een telefoonservice uitbesteden zorg je ervoor dat je er altijd voor je klanten bent.

Hoe gaat een telefoonservice in zijn werk?

Je kunt besluiten een telefoonservice op te zetten als je zelf niet in staat bent om de telefoon op te nemen, omdat je bijvoorbeeld druk bent. Ook kan het zijn dat je net onderweg bent, je moet concentreren op het uitwerken van een offerte of je in vergadering bent.

Vaste externe telefoniste beschikbaar
Op deze wijze kun je de klant waar je op dat moment mee bezig bent de volle aandacht geven. Ondertussen worden je andere klanten door een professionele telefoniste te woord gestaan. En je hoeft helemaal niet bang te zijn of de telefoniste niets van je bedrijf afweten. Bij een telefoonservice uitbesteden kun je vooraf een briefing aan de telefoniste geven over je producten en diensten. Ook kun je aangeven hoe je je klanten te woord wilt laten staan. Ben je formeel of juist informeel? Wil je dat de professionele telefoniste wat losser omgaat met je klanten? Je kunt het allemaal tijdens de briefing aangeven.

Het overzicht behouden van de inkomende telefoontjes

Uiteraard wil je het overzicht houden van alle telefoontjes. Een telefoonservice kan je na elk inkomend telefoontje een berichtje sturen per e-mail of sms. Je kunt dan bepalen of je de betreffende klant wilt terugbellen als je beschikbaar bent of dat het kan wachten. Gaat het om een afspraak maken, dan kun je een terugbelverzoek aan de telefoniste doen. Hij of zij handelt het dan af. Om het nog mooier te maken kunnen de aantekeningen van de gesprekken verwerkt worden in je eigen ERP of CRM systeem. Zo heb je nog meer overzicht van alle telefoontjes en kun je je klanten op een nog betere manier te woord staan.

Door Admin