Ben jij een ondernemer? Of ben je nogal ondernemend aangelegd en koester jij de wens om een bedrijfspand te bouwen? Indien je de wens hebt om een bedrijfspand te bouwen of te kopen dan is het belangrijk dat je hiervoor een hypotheek afsluit. Zonder hypotheek is het immers niet mogelijk om aan voldoende financieel vermogen te komen waarmee je jouw ambitie concreet kan maken. Bij het verkrijgen van een hypotheek voor een bedrijfspand gaat het specifiek om een zakelijke hypotheek. Het bedrijfspand dat je wenst te bemachtigen is immers voor zakelijke doeleinden bedoeld.

De zakelijke hypotheek
De zakelijke hypotheek of de bedrijfspand hypotheek is mogelijk om af te sluiten bij verschillende instanties. Het is namelijk zo dat er specifieke kredietverleners zijn die zakelijke hypotheken geven. Of jij daadwerkelijk zo’n hypotheek weet te bemachtigen is afhankelijk van verschillende variabelen. Ten eerste het bedrag dat je wenst te lenen, als dit bedrag heel hoog ligt dan wordt het een stuk moeilijker om dit bedrag te lenen. Als het bedrag wat lager is dan zullen kredietverleners makkelijker een zakelijke hypotheek verlenen. Daarnaast speelt jouw financieel vermogen en financieel verleden een rol bij het krijgen van een hypotheek. Ten slotte speelt jouw plan een doorslaggevende rol.

Financieel vermogen en verleden
Het financieel vermogen dat je wenst te lenen is afhankelijk van je eigen vermogen. Hoeveel geld heb je momenteel in bezit? Denk hierbij aan geld dat op de bankrekening staat en aan geld dat momenteel in vastgoed zit. Indien er sprake is van een groot eigen vermogen dan heb je een grote kans dat je een lening krijgt. Daarnaast speelt jouw financiële verleden een grote rol. Als er sprake is van een onstabiel financieel verleden waarbij je regelmatig grote uitgaven hebt gedaan dan is de kans op het krijgen van een hypotheek niet heel groot.

Het plan van jouw onderneming

Indien je een hypotheek voor een bedrijfspand wenst te verkrijgen dan is het belangrijk om met een sterk plan te komen. Denk hierbij aan het opstellen van een plan waarmee je een kredietverlener kan overtuigen. Waarom ben je bijvoorbeeld in staat om het geleende bedrag weer terug te betalen? Als je niet in staat bent om een kredietverlener hiervan te overtuigen dan zal dit als gevolg hebben dat je geen hypotheek krijgt. Een kredietverlener kijkt uiteindelijk maar naar één ding en dat is of de kredietverlener in staat is om winst te maken door jou een lening te geven.

Vergelijken en kiezen
Bij het kiezen voor een hypotheek is het belangrijk dat je in de eerste plaats verschillende opties vergelijkt met elkaar. Er zijn immers meerdere kredietverleners in staat om jou een hypotheek te geven. Kies vooral voor de beste optie. Denk hierbij aan een optie met een lange termijn en een lage rente voor de lening die je krijgt. Als de termijn heel kort is kan je in financiële problemen komen. Dit is een scenario dat je wenst te voorkomen, waardoor het bij het afsluiten van een lening verstandig is om rekening te houden met de termijn.

Meer weten? Kijk op FinaForte.nl voor info over zakelijke hypotheken.

Door Admin