3D Deskundige

Door de jaren heen is 3D printen veranderd van onpraktische en compliceerde prototypes voor nerds naar een volwaardig product wat door bijna iedereen wel te gebruiken is. Geen wonder dat hierom ook de populariteit van 3D printers is toegenomen. Tegenwoordig kom je bijvoorbeeld 3D printers tegen in onderwijsinstellingen, bedrijven, onderzoekscentra en natuurlijk ook bij particulieren. Vooral de breed inzetbaarheid van een 3D printer is de kracht waarom je ze steeds vaker zult gaan tegenkomen. Geen wonder dat mensen ook steeds vaker een 3D printer kopen.

3D Deskundige

Ga voor megagroot

Iedereen heeft zijn eigen eisen die hij stelt aan een 3D printer en dat is geen enkel probleem. Er is namelijk erg veel keuze in welke 3D printer het beste past. Dit is uiteraard voor iedereen anders, maar als je echt klaar bent voor het grotere 3D print werk in combinatie met hoge details dan moet je gaan voor de Phrozen Sonic Mega 8K.

Deze 3D printer is gebaseerd op de mSLA techniek en houdt in dat je in plaats van filament, resin (kunsthars) nodig hebt om een object te printen. Deze wordt namelijk uitgehard door een UV-lamp en wordt gecontroleerd door een LCD-scherm. Het revolutionaire aan deze 3D printer is dat hij de eerste is met een resolutie van 8K en een heel groot bouwvolume heeft. Het krachtige aan mSLA 3D printers is dat zij in staat zijn om hele fijne details te printen en in combinatie met het grote bouwvolume is hij echt uniek in zijn soort.

Momenteel is de Phrozen Sonic Mega 8K nog in pre-order, maar vanaf september zullen deze worden uitgeleverd aan de enthousiaste klanten.

Doe maar normaal, dan doe je al gek genoeg

Is het minder jouw ding om helemaal los te gaan met de laatste technische snufjes? Dan zijn er talloze mooie alternatieven. Zo is het gerenommeerde 3D printer merk Flashforge uitermate geschikt voor 3D printers gebaseerd op zowel de FDM als de mSLA print techniek in het lage, midden en hoge prijssegment. Hierdoor is er altijd wel een geschikte 3D printer te vinden.

Door Tijdelijk