beste-makelaar

Ben je je aan het oriënteren op de huizenmarkt? Dan is een goede makelaar onmisbaar. Zeker nu in de Randstad nog nauwelijks woonruimte te vinden is en er vaak ver boven de vraagprijs wordt geboden! Hoe vind je een expert bij jouw in de buurt? Wat kan hij/zij allemaal voor je regelen? En hoe kies je de beste makelaar uit? We hebben een kleine checklist voor je gemaakt.

1. Waar kan een makelaar je mee helpen?

Een goede makelaar kent de woningmarkt in zijn regio als geen ander. Hij/zij weet voor welke bedragen de huizen gemiddeld weggaan, wordt vaak als eerst getipt bij nieuw aanbod, kan de woning op waarde schatten tijdens een bezichtiging en sommige makelaarskantoren bieden ook de mogelijkheid om je te helpen met het regelen van de hypotheek.

2. Zet de beste makelaars op een rij

Ben je op zoek naar een makelaar in de buurt? Zet dan eerst voor jezelf op een rij welke kantoren er in de buurt zijn. Kies altijd voor een specialist in of om de woonplaats waar je naartoe wilt verhuizen. Die kent de omgeving als zijn broekzak en heeft er een breed netwerk. Een goede makelaar in de buurt is zo gevonden op Google. Typ ‘Makelaar + je woonplaats’, bijvoorbeeld ‘Makelaar Deventer’ en je ziet een lijst met lokale resultaten. Bekijk de websites, lees de reviews en maak een top 5.

3. Hoe weet je wie de beste makelaar is?

Net als voor producten – zoals vlees en eieren – hebben ook sommige dienstverleners een keurmerk. Op die manier kun je als consument checken of je met een eerlijke partner in zee gaat, een huis kopen doe je immers niet elke dag! Voor makelaars zijn er o.a. de Nederlandse Coöperatieve Vereniging van Makelaars en Taxateurs in onroerende goederen (de NVM) en het Nederlands Woning Waarde Instituut (het NWWI). Makelaars die lid zijn, melden dit vaak op hun website. Via de sites van beide organisaties kan ook een registratie worden opgevraagd.

Door Admin