Je kent het wel: op televisie, in de gemiddelde catalogus of op een willekeurig reclamebord langs de snelweg, worden geregeld de mooiste en meest verzorgde woon- en slaapkamers getoond. Op al die professioneel samengestelde interieurs komen de gebruikte meubelen fantastisch uit de verf. Opeens ziet het goedkoopste bankje bij Ikea er uit als een product van een paar duizend euro. Toch, zodra je zelf de desbetreffende winkel eens bezoekt, of zelfs zo ver komt om het meubel te bestellen, is dit nooit gelijk aan wat de reclame leek te beloven. Het uitkiezen van mooie, passende meubels is dan ook niet makkelijk. Wordt het toch dat bankje van Ikea, een stoel van Vtwonen, of een paar wandmeubelen Brok

 

Toch zelf kiezen

Als je even op internet kijkt, kom je al snel allerlei uiteenlopende adviezen tegen. Het ene blog stelt je voor om een moodboard te maken, waar de andere je adviseert om je toch meer op kleur te oriënteren. Weer een andere vertelt je dat niet alleen kleur belangrijk is, maar dat ook het materiaal van de meubels doorslaggevend zou moeten zijn. Zelf een keuze maken is een moeilijke taak, je kunt de bovenstaande opties natuurlijk eerst uitproberen, maar uiteindelijk is het beter om de meubels gewoon even in je huis weg te zetten. Vraag aan de verkoopmedewerker van de winkel of het goed is om dat tapijt waar je nog over twijfelt een paar dagen bij je binnen te leggen. Misschien is het mogelijk om verschillende kleurensamples te krijgen en die te vergelijken met de verf die momenteel op de muren zit. 

 

Hulp inschakelen 

Ten slotte, als je het echt niet meer weet, is er altijd nog de optie om professionele hulp in te schakelen. De mensen die in meubelzaken werken zijn vaak kundig in het uitzoeken van interieur, en kunnen je daarmee prima helpen. Desnoods kun je er altijd nog voor kiezen om een designer of binnenhuisarchitect in te schakelen. Met een beetje geduld, en wat tips van anderen, moet het uitkiezen van het juiste meubel meer dan lukken. 

Couple putting mattress on the bed

Door Admin