Er zitten enorm veel voordelen aan goederenliften. Denk bijvoorbeeld aan de hefhoogte van 12 tot 13 meter of de efficiëntie van zo’n hulpmiddel. Maar het investeren in een goederenlift is nogal wat. Je wilt natuurlijk wel de juiste goederenlift hebben van een goede kwaliteit. Op deze dingen moet je dus letten bij het aanschaffen van een goederenlift. 

 

Is de lift wel of niet geschikt voor personen?
De naam goederenlift zegt natuurlijk al waarvoor deze lift bedoeld is: goederen. Dus het is ook meestal het geval dat de lift bedoeld is om alleen goederen mee te vervoeren. Maar toch zijn er goederenliften waarbij de begeleiding van een persoon gewenst is. Denk bijvoorbeeld aan het vervoer van gevaarlijke stoffen of breekbare spullen. Dus als je investeert in een goederenlift moet je jezelf afvragen waarvoor hij dient en of er personen nodig zijn voor begeleiding. 


Wat is de grootte en het hefvermogen?
Er zijn natuurlijk veel verschillende soorten goederenliften. Het verschil tussen die soorten zit hem in het formaat van de kooi en het gewicht dat de lift kan tillen. Je hebt kleine liften die een hefvermogen van 50 kilogram hebben, bijvoorbeeld die van een restaurant. Maar er zijn ook grotere goederenliften die een hefvermogen van tienduizend kilogram kennen. Je moet jezelf dus afvragen hoe groot de lift moet zijn en hoeveel hefvermogen de lift nodig heeft.


Wat zijn de kosten, onderhoud en levensduur?
Natuurlijk is het ook handig om te kijken naar de kosten van een goederenlift. Die zin afhankelijk van de uitvoering. De kosten van de investeren zullen afhangen van het hefvermogen, de grootte van de kooi, de grootte van de liftschaft etc. De goederenlift heeft een gemiddelde levensduur van ongeveer 25 jaar. Houdt dus goed je budget in je achterhoofd en ga opzoek naar een goederenlift die voldoet aan jouw wensen. 

Door Admin