Als je jouw huis wilt opknappen, kan je al een duidelijk plan óf misschien heb je nog helemaal geen idee wat je precies wilt. Er zijn namelijk heel veel mogelijkheden waar je waarschijnlijk nog niet over na hebt gedacht. Ga je bijvoorbeeld voor een verlaagd plafond? Wil je een aanbouwing? Moet de tuin ook opgeknapt worden? Er is dus veel om te overwegen, daarom hier een aantal tips.

Vraag offertes aan bij verschillende bedrijven

Om een goed beeld te krijgen van de kosten van jouw project, kan je het beste een offerte aanvragen. Laat je goed informeren door verschillende bedrijven en weeg daarna de opties af. Vaak kan je ook een gratis consult aanvragen. Zo krijg je meteen een goed beeld van alle mogelijkheden. 

Wees realistisch

Als je van plan bent om een kamer van het huis op te knappen, denk je misschien ‘ik kan net zo goed het hele huis opknappen’. Dit is een mogelijkheid, maar blijf realistisch. Kies een project dat past bij jouw budget en bij hoeveel tijd en energie je erin wilt steken.  

Bedenk wat je zelf kan doen

Het is heel handig om een bedrijf in te huren voor grotere en zwaardere projecten in huis, maar er zijn zeker ook een aantal klussen die je zelf kan doen. Iedereen kan bijvoorbeeld de muren van een likje verf voorzien of een aantal schilderijen ophangen. Hier hoef je zeker niet iemand voor in te huren. Zo bespaar je ook nog wat kosten. 

Koop tijdig nieuwe meubels of accessoires

Nieuwe meubels zijn vaak een dure uitgave als je een huis opknapt. Ga dus op tijd op zoek naar meubels die binnen je budget passen. Plan binnen je budget ook ruimte in voor accessoires en kleinere meubelstukken. Deze kunnen namelijk een stuk duurder zijn dan dat je denkt.

Door Admin