Heb je plannen om een nieuwe website te bouwen of laten bouwen? Wil je een website overzetten naar WordPress? Misschien beschik je reeds over een website die je dringend wil vernieuwen. Er bestaan vandaag de dag een heleboel Content Management Systemen waarmee je vlot een website kan bouwen. Maar hoe kies je het perfecte CMS? We vertellen je graag wat meer over de voordelen van WordPress tegenover andere systemen.

WordPress tegenover Drupal

Drupal is een CMS dat vergelijkbaar is met WordPress. Toch is het een heel stuk minder populair. Dat komt vooral omdat Drupal weinig gebruiksvriendelijk is, zeker voor de beginnende webdesigner. Om een mooie en unieke Drupal website te maken, heb je behoorlijk wat voorkennis nodig. Bovendien is het niet makkelijk om je Drupal website te optimaliseren voor vindbaarheid in zoekmachines.

WordPress tegenover Joomla

Ook Joomla is een interessant CMS, maar het systeem wordt minder snel ontwikkeld dan WordPress. Ondanks het feit dat een heleboel vrijwilligers zich inzetten om Joomla te verbeteren, ligt het tempo toch een stuk lager dan bij WordPress. Met WordPress weet je dat je een systeem gebruikt dat helemaal mee is met de hedendaagse normen en veiligheidsupdates. Bij Joomla is dat niet zozeer het geval.

WordPress tegenover Wix

Wix is een makkelijk en gebruiksvriendelijk platform voor de bouw van een basis website. Spijtig genoeg wordt het platform al snel erg duur wanneer je bijvoorbeeld de advertenties wil verwijderen of wanneer je een specifieke lay-out in gedachten hebt. Wix is een handig platform voor beginners, maar je zal al snel merken dat je Wix ontgroeit en dat je meer wil dan dat de website bouwer je kan geven.

WordPress tegenover Prestashop

Prestashop is een CMS dat vaak gebruikt wordt om webshops op te zetten. Met dit CMS is het erg moeilijk om te optimaliseren voor vindbaarheid in zoekmachines. En die vindbaarheid is een essentieel onderdeel voor iedere website. Niemand wil een website bouwen die niet gevonden kan worden! Prestashop biedt bovendien ook weinig gratis plugins. Je kunt dus niet zomaar de functionaliteiten toevoegen die je nodig hebt om van jouw website een succes te maken.

De voordelen van WordPress tegenover de andere systemen

Zoals je kan lezen, heeft WordPress op de meeste vlakken de overhand. Zo biedt WordPress verscheidene voordelen ten opzichte van andere systemen. Dat is dan ook meteen de reden waarom zo veel webdesigners wereldwijd kiezen voor de veiligheid, zekerheid en het gebruiksgemak van WordPress!

 

Door Admin