De laatste jaren is de tekentablet enorm in opkomst. Veel mensen maken echter nog gebruik van ouderwets pen en papier of gebruiken de computermuis om ontwerpen te maken. Een tekentablet kan het leven een stuk gemakkelijker maken. Bedrijven als DIMA brengen ook steeds meer nieuwe ontwerpen op de markt. Tekentablets hebben vele toepassingsmogelijkheden en bieden verscheidene voordelen. 

Hoog niveau ontwerpen 

Door een tekentablet te gebruiken voor tekenen en ontwerpen, kan je je tekentalent naar een hoger niveau tillen. Er bestaan verschillende software programma’s waaraan de tekentablet gekoppeld kan worden, waardoor jij makkelijk digitaal je ontwerpen kan maken. Door met een pen op een tekentablet te werken, kan je preciezer te werk gaan en kunnen er gedetailleerde ontwerpen ontstaan. 

Afbeeldingen herstellen 

De naam tekentablet doet al snel denken aan enkel tekenen of ontwerpen. Echter kan er met de tekentablet ook gewerkt worden aan het herstellen of aanpassen van bestaande afbeeldingen. Werk dat eerder via enkel de computer ging, kan nu via de tekentablet meer gedetailleerd aangepast worden. Het gebruik van fotoshop wordt naar een hoger niveau getild. 

Natuurlijke bewegingen 

 Het tekenen op de tablet lijkt in principe erg op het tekenen met potlood en papier. De stand van de tekenpen op de tablet heeft bijvoorbeeld invloed op hoe dik een bepaalde lijn getekend wordt. De gevoeligheid van de tablet maakt ook dat de lijnen meer natuurlijk op papier komen en dat het bijna voelt alsof je met potlood op papier aan het tekenen bent. Hierdoor behouden de ontwerpen het authentieke tekengevoel. 

Milieuvriendelijk 

Duurzaamheid is misschien niet het eerste waar je aan denkt als je een tekentablet aanschaft. Voor het gebruik van een tekentablet zijn echter geen spullen als (kleur)potloden en stapels papier nodig. Enkel een tablet en een computer met tekensoftware. Het voorkomt veel dubbel werk en verspilde materialen. 

Door Admin