Een medisch matras kan je helpen bij verschillende gezondheidsklachten. Als je bijvoorbeeld last hebt van nek- en rugpijn na het slapen, kan een medisch matras ervoor zorgen dat je voortaan weer volledig soepel wakker wordt. Daarbij zijn ze vaak ook nog eens bestendig tegen stofmijt en allergieën. Verder zijn zo goed als alle medische matrassen voorzien van een goede ventilatie, waardoor je minder transpireert tijdens het slapen en altijd fris aan de dag beginnen kunt. Als normale matrassen je tot nu toe niet de nachtrust hebben geboden die je wel wilt, dan zou een medisch matras dus de oplossing kunnen zijn. 

 

 Op ieder potje past een deksel 

Bij het uitkiezen van een medisch matras moet je daarom op verschillende dingen letten, ieder lichaam is namelijk anders. Sommige mensen transpireren heviger tijdens het slapen en hebben daarom een betere ventilatie nodig. Zwaardere mensen hebben vaak een harder matras nodig dan lichtere. Dan zijn er natuurlijk ook nog verschillen tussen de manieren waarop men slapen kan. Waar de één op zijn zij ligt, ligt de ander op zijn rug. Waar de één bewegelijk is, ligt de ander met name stil. Als je een medisch matras wilt aanschaffen is het dus belangrijk dat je weet welke eigenschappen bij jouw lichaam passen. 

 

 Hulp van experts

Gelukkig hoef je deze keuzes niet allemaal alleen te maken. Ten eerste kun je aan de dokter vragen die jouw klachten van binnen en buiten kent om je te helpen bij je zoektocht naar de geschikte matras. Daarbij worden veel medische matrassen op maat gemaakt, door een team van een slaapexperts. Na een grondige intake, waarin nauwkeurig gekeken wordt naar hoe jij precies slaapt, weten zij hoe ze die vergaarde kennis moeten omtoveren in de perfecte matras voor jou. Zo krijg je iedere dag toch de frisse start die je verdient.

Door Admin