de-kosten-van-kinderopvang

Als werkende ouder biedt kinderopvang uitkomst, maar het moet natuurlijk wel rendabel blijven. Het is niet de bedoeling dat meer geld kwijt bent aan opvang dat dat je verdient! Wat zijn de kosten van kinderopvang? Heb je recht op kinderopvangtoeslag? En hoeveel is dit? We hebben een overzicht gemaakt van de kosten en geven tips om te besparen.

De kosten van kinderopvang

Vaak worden de prijzen van kinderopvang bruto per uur aangegeven. Dat is handig, want die bruto uurprijs heb je nodig voor de aanvraag van kinderopvangtoeslag bij de Belastingdienst. De gemiddelde bruto uurprijs voor kinderopvang in 2021 is € 7,81, de gemiddelde bruto maandprijs € 406,06.

Heb ik recht op kinderopvangtoeslag?

Met kinderopvangtoeslag kun je een hoop besparen op de kosten van kinderopvang. De meeste ouders die werken, studeren of een traject doorlopen om werk te vinden komen in aanmerking. Kinderopvangtoeslag aanvragen doe je bij de Belastingdienst. Op de website kun je meer lezen over de voorwaarden.

Hoeveel kinderopvangtoeslag krijg ik?

De hoogte van het bedrag is afhankelijk van verschillende factoren. Van het aantal uren dat je afneemt bij het kinderdagverblijf bijvoorbeeld, het aantal uren dat jij en je partner werken, het uurtarief van het dagverblijf, van het aantal kinderen waarvoor je toeslag aanvraagt en van de hoogte van het gezamenlijke inkomen. Er geldt ook een maximum uurtarief voor de vergoeding. Je kunt per kind voor maximaal 230 uur per maand kinderopvangtoeslag ontvangen.

Een kinderdagverblijf in de buurt vinden

Een kinderdagverblijf in de buurt is niet alleen praktisch, je bespaart er ook een hoop benzinekosten mee! Met een Google search naar ‘kinderopvang + je woonplaats’, ‘kinderopvang Amsterdam’ bijvoorbeeld, vind je simpel en snel een betrouwbaar oppasadres in de omgeving.

Door Admin