Is je voetbalvereniging toe aan nieuwe verlichting? Omdat je professioneel speelt en de lampen aan de normen van de KNVB moeten voldoen? Of omdat je de buitenvelden van extra verlichting wilt voorzien, zodat je in de winter ook na zes uur ‘s avonds buiten kunt trainen? Hoe kun je de verlichting regelen als voetbalclub? In dit blog beantwoorden we al je vragen.

Verlichting regelen als voetbalclub

De verlichting regelen als voetbalclub is geen taak die je in een uurtje hebt volbracht. Veel clubs vragen bij meerdere partijen offertes op en laten een persoonlijk lichtplan op maat maken. De investering in sportveldverlichting is een duurzame investering als je voor led kiest. Je kunt hiermee tot 50 procent besparen op je energienota en de verlichting automatisch regelen. Ledverlichting gaat bovendien een stuk langer mee dan ‘reguliere verlichting’ en als sportclub kom je in aanmerking voor subsidie als je een dergelijke investering doet.

De voordelen van led sportveldverlichting

  • Tot 50 procent minder energieverbruik en dus minder kosten!
  • Ledlampen gaan twee tot drie keer zo lang mee als gasontladingslampen.
  • Ledlicht kun je dimmen en timen, zodat je besparing nóg verder oploopt.
  • Met de overstap naar led kom je als sportclub in aanmerking voor Bosa subsidie

Bosa subsidie

Bosa staat voor stimulering Bouw en Onderhoud van Sport Accommodaties. Het is een subsidieregeling waarmee de Nederlandse overheid (duurzaam) onderhoud aan sportverenigingen stimuleert. Je kunt hiermee 20 tot 30 procent van de totale investering terugvragen via de gemeente. De minimale investering dient 5.000 euro te zijn. Regulier onderhoud komt in aanmerking voor een vergoeding van 20 procent van de kosten, voor duurzaam onderhoud van 30 procent worden gedeclareerd.

 

Door Admin